top of page
Meditating on the Beach

חמשת עקרונות לבריאות והבראה

מבית מדרשו של עמוס מגור 

 

1. האדם אינו יכל להבריא רק את עצמו, אלא חייב להבריא את כל מארג חייו.

תהליך ההבראה היא מתנה לאדם מהנשמה שלו המבקשת להנחות אותו לתיקון יסודי וכולל בכל חייו, בצורה כה חזקה, עד שהיא מוכנה לאפשרות להקריב את חייו בכדי להגביר את הסיכוי ולאפשר את התממשותו.

 

2. אין דרך ריפוי אחת לכל האנשים. 

 

על האדם להחליט להבריא ולמצוא את דרכו האישית להבראה.

הדרך שתפתח בפניו מורכבת מפסיפס של אפשרויות ובחירות ופעולות שאותן עליו לבצע ועל כלן עליו לקחת אחריות מלאה. 

האדם חייב להאמין באמונה מלאה (100%) כי הפסיפס הזה שבחר לצורך החלמתו הוא זה שירפא אותו. 

כל עוד לא הגיע למקום הזה, עליו להמשיך לחפש ולחקור ולשנות ולהתאים את תמהיל בחירתו, עד שיגיע לכזה שבו יאמין במלאות כי יבריא אותו.

 

3. חכמת הגוף היא זו שמביאה את האדם להבראתו.

 

מה שבאמת מביא את האדם להבראה מלאה זו יכולת פנימית, אליה מתלווה המחשבה האופטימית המונעת על ידי אמונתו המלאה של האדם בהבראתו.

אמונה זו היא המפתח לתהליך הזה ובלעדיה התהליך אינו יכל להיות מושלם. 

היכולת הזו להבראה עצמית קיימת בנו, היא אפילו מופעלת מעצמה, ללא התערבות יזומה שלנו, כך שכל הפעולות שהאדם בוחר לבצע למען הבראתו, נועדו רק כדי לחזק אותה ולתמוך בה, ולא פחות חשוב, לא להפריע לה בפעולתה.

 

4. הבראת האדם אינה מתרחשת רק במישור הפיזי.

 

היא אינה מצטמצמת לגוף הפיזי של האדם, כמו שרבים טועים לחשוב. 

ההבראה מתרחשת בכל הממדים של האדם ובכללם אמונותיו, מחשבותיו, רגשותיו, ערוצי הקשר שלו לעולם, ניקיון התדר שלו ובמיוחד כוח החיים שעובר דרכו ונובע ממנו.

 

5. האדם אינו יכל להבריא כשהוא לבדו. 

 

על האדם לקחת אחריות אישית על תהליך הבראתו.

לשם כך הוא חייב לייצר עבור עצמו סביבה אישית, פרטית, מעין ״בלון וורוד״ בלעדי לו, אשר תהיה מאוזנת, הרמונית, ומחויבת לו במלאות, ותתמוך בו בהבראתו בכל זמן ובכל מצב. 

השימוש בקבוצות התמיכה הכלליות, נועד רק לשלב מאוחר יותר בהמשך הדרך, וכדי להשלים ולעגן את שכבר הושג בקבוצה זו .

יצירת השינוי הרצוי באמצעות :בלון ורוד, 4 שערים ו-12 המפות

הבלון הורוד

הבלון הורוד הינו רשת תמיכה שיצרתי לעצמי שמורכבת מחברים ומאנשי מקצוע שתומכים בי בתהליך השינוי. רשת התמיכה הרמונית בתוכה, אין בה חילוקי דעות או מידע מנוגד. אני פונה לאנשים הללו לצורך תמיכה,חיזוק,העצמה ומידע לפי הצורך. הבלון הורוד תמיד לצידי,בכל רגע. שם אני חווה את עצמי כבר עכשיו איך שאני רוצה לחוות,בהווה,בעתיד הקרוב ובעתיד הרחוק. כל משאלות ליבי לשפע בתחומי החיים השונים נמצאות בתשומת ליבי,בשילוב עם פעולות עם כוונה  ובחופש ממאמץ.

הבלון הורוד אומר בפשטות - תקח איזה דרך שאתה רוצה,הוא יתמוך בך.

הוא יחבר את הכל לדרך אחת שעובדת לך -  איזה פעולות תבחר, איך אתה תרגיש ותחשוב במהלך הדרך, מי תבחר שילווה ויהיה לצידך. הוא יעזור לך לבחור איזה פעולות נחוצות בהיבטים שונים של עצמך ויעזור לך לבנות מפה מנטאלית ויישומית של הדרך עד להגשמת המטרה שלך.

האדם חייב להאמין באמונה מלאה (100%) כי הפסיפס הזה שבחר לצורך החלמתו הוא זה שירפא אותו. 

כל עוד לא הגיע למקום הזה, עליו להמשיך לחפש ולחקור ולשנות ולהתאים את תמהיל בחירתו, עד שיגיע לכזה שבו יאמין במלאות כי יבריא אותו.

4 השערים 

חיבור

שער.jpg

רגשות

שער.jpg

מחשבות

שער.jpg

גוף

שער.jpg

לשם יצירת שינוי בצורה מעשית  ישנם שערים . השערים מורכבים מהיבטים שונים של "העצמי" - גוף,מחשבות,רגשות וחיבור לעצמך ולבריאה כולה.

השער הוא מעבר ממצב למצב , זה לא שער שיוצא החוצה,זה לא שער שנכנסים פנימה לאיזור מסוים אלא ברגע שאתה בוחר לפעול בו – אתה עובר משלב קודם לשלב חדש. במעבר דרך השער אתה יוצר גרסא משופרת שלך , שינוי ממוקד בנושא שבחרת לעשות. בצורה עקיפה עם הזמן ,תבחין כי שינוי זה ישפיע לטובה גם על היבטי חיים אחרים.

מרגע המעבר בשער מתחילים בבניית מפה מנטאלית ויישומית כיצד לצאת לדרך בצורה הרמונית,בונה ומעצימה. ניתן לצאת לחקור באופן עצמאי מידע הקשור בהיבטים השונים ולהשתמש בידע ופעולות שלך וניתן גם להשתמש במפות מנטאליות מוכנות כאן מהאתר, שנוצרו לכל היבט והיבט במיוחד בהסתכלות דרך החיים של הבלון הורוד.

Happy Student

חשוב מאוד

הקושי ביצירת שינוי נובע מ:

  • חוסר הבנה

  • חוסר בטחון

  • חוסר ניסיון

כיצד ניתן לייצר שינוי באופן מעשי .

מטרת אתר זה היא להעביר המידע כיצד להצליח ביצירת השינוי הרצוי.

הבנה אמיתית של תהליך השינוי

מחשבות יומיומיות מכווצות עלולות להראות לנו שכרגע יש משהו בעולמנו הפנימי שדורש התייחסות . יכול להיות שאנחנו לא שלמים עם הפעולות ,או שיש לנו קושי להתמודד עם מחשבות מכווצות ועלינו ללמוד להתמודד איתם או שאנחנו מזייפים בפעולות,שאין הלימה בין הרצון לפעולות. יש לצאת להתבוננות ולמצוא את הסיבה לריבוי המחשבות המכווצות .

סיבות נוספות למחשבות מכווצות מרובות בדרך : אולי אנחנו לא באמונה שלמה בתמהיל הפעולות שבחרנו לעשות בשביל להגשים את משאלות הלב. אולי משהו בתמהיל לא הרמוני עבורי ויש צורך בבחינה ושינוי בהתאם. אולי אני משתפת אנשים שאני לא צריכה לשתף והתגובות שלהם מחלישים אותי. אולי הפירוש שלי של המציאות ושל מחשבות הספק לא נכון ואני גורמת לתוצאות שאינני מעוניינת בהן.

 

ניתן ורצוי לבדוק יחד עם האנשים בבלון הורוד שלי מה בדיוק לא עובד באותה נקודת זמן ולסגור חורים בבלון הורוד ולהמשך צעידה בדרך למימוש השינוי הרצוי. ניתן גם לכתוב כתיבה אינטואטיבית ומשם מתוך בליל המחשבות נתחיל לשמוע את הקול הפנימי האמיתי.

 

 

יש להבין כי לכל אדם יש מחשבות מכווצות,הן באות מהעזר כנגדי שבוחן את מידת האמת שלי במציאות יום יום – היצר הרע שבודק עד כמה אני נאמן לעצמי.

היופי בתיעוד ההצלחות הקטנות באופן יומיומי מביא לכך שהיצר הרע לא יכול לספר לנו סיפורים.

היופי ביצר שהוא שולח את אותן מחשבות ולרוב גם באותן זמנים וסיטואציות. על כן אנו נתחיל לזהות מחשבות אוטומטיות מה ממש הדיבור אחד לאחד וגם המחשבות הללו מופיעות.

זמנים שהמחשבות הללו מגיעות :

עייפות הגוף או חולשת הגוף

רעב של הגוף

עומס רגשי מהילדים,הבן זוג או מהפרנסה

זמנים אחרים אצל נשים לפי  השלב במחזור ההורמונלי של החודש

בבוקר כשרק פתחנו העיניים והוא רוצה להסיט אותנו לשליליות

בלילה אחרי יום עמוס פיזית או רגשית

 

מה לעשות מאחר והזמנים הללו עלולים להגיע באופן יומיומי ,בסופי שבוע, חודשי ולפעמים אפילו אורכים כמה שעות או ימים?

 

חמלה עצמית ואהבה עצמית בלתי מותנית בכל הרגעים הללו  כמו שהורה מדבר לילד היא המפתח מבחינת מחשבות ודיבור פנימי לעצמי וחיצוני – דיבור בקול בפני אחרים. ברגעים הללו ולבחור באופן מודע בפעולות שמקדמות שיפור. היצר תפקידו לשלוח לנו מחשבות דווקא כשאנחנו בחולשה ואנחנו בתגובה צריכים להגיד לו – לא תודה, אני כבר במקום אחר. ולבחור בפעולות שמעניקות בטחון ותחושת שיפור. ואם כרגע יש באסה- אז שיהיה באסה,אל תכניסו גם באסה של תקיעות בתחום שאתם כה כמהים לשיפור.

 

הרחבה נוספת להתמודדות עם מחשבות והגעה לשקט ושלווה פנימית בפרק – המדריך לחושב המכווץ.

  • זמן מנוחה בשגרה המקדמת ואתנחתא – גם רכב שהוא נוסע ליעד מסוים לרוב עוצר למילוי דלק, להתרעננות , לקירור המערכות אחרת הוא יתחמם יתר על
     צריך להבין שאחרי כמה ימים ש"אנחנו על זה" ומרגיש לי מאמץ ,הגוף נפש – אוטומטית לוקחים למקום של "עזוב אותי – בא לי להינות". בזמן המנוחה נבחר בפעולות  מנוגדות למטרה הראשונית או הפסקה מהפעולה המקדמת. יחד עם זאת, הפעולה המנוגדת או אי הפעולה המקדמת חייבת להיות קטנה בכמות ובתדירות נמוכה! ולאחר מכן, ממשיכים בעקרון הרצף בעשייה המקדמת. לצורך דוגמא שידועה לכולנו מחיי היומיום – אם אכלתי עכשיו ארוחה מושחתת אחרי שבועיים דוגמא שידועה להרבה מאיתנו היא אנשים שרוצים לשחרר משקל עודף. אם אני אוכלת ארוחה מושחתת מענגת כל חלק בגופי ונשמתי אחרי שבועיים או שלושה שפעלתי בעקרון הרצף ואכלתי בהתאם למטרה הרצויה  לשחרר משקל עודף אז זה בסדר גמור ויש להינות בגוף-נפש בכל ביס!לעומת זאת , אם אני כל יום מעגלת פינות ואוכלת פה ואוכלת שם בנוסף לתוכנית שקבעתי לעצמי זה פוגע בסיכויי ההצלחה שלי ומה הפלא שאני לא רואה תוצאות...מה הפלא שיש לי מחשבות טורדניות בגלל שאני מזייפת ומספרת לעצמי סיפורים.דוגמא נוספת היא אנשים שרוצים שיפור בבריאות ועושים גם שינוי תזונה ואולי גם מבצעים תנועה – אימון כלשהו מספר פעמים בשבוע. אכילה שלא בהתאם למה שבחרנו מלכת תחילה בתדירות סבירה וכמות קטנה או הפוגה קצרה מכמה ימי אימון לא יעשו נזק אפילו יעשו טוב מאוד לפעמים. השאלה כמה זמן באמת תהיה

 

  • עשייה תמיד מתבצעת יחד – אנחנו יצורים חברתיים,ככה אלוהים ברא אותנו והאחרים משמשים לנו מראה לשיפור והתקדמות. הקיפו עצמכם באנשים מעצימים שיהיו לצידכם ואיתכם בתהליך השיפור. שתפו אותם.התייעצו איתם. העצימו ותתעצמו. צרו לכם את הבלון הורוד שמותאם לתחום הספציפי . יכולים להיות בלון ורוד לבריאות,לפרנסה,לזוגיות,לחינוך ילדים ועד.

 

  • שמירה על האנרגיה האישית– השיתוף של אחרים בתהליך שאני עוברת צריך להיות בתדירות וכמות מתאימה על מנת שאקבל את רוב החיזוקים מהבפנים שלי, שאני אתן לאישור לעצמי . אם בחרתי לשתף בקושי צריך לקחת בחשבון שאני משתפת ברגישות,בהקשבה לזמינות של האחר להקשיב לי. כל עצה שמתקבלת היא רעיון עבורי והשראה ואני היא הבוחרת הסופית איזה פעולות לעשות או לא לעשות . אני יודעת מה עושה לי טוב בגוף-נפש שלי.

  • החלטה יזומה לשחרר לחץ מהזמן - הצבת מועד בעתיד להגשמת המטרה עלול להיות דבר מלחיץ. עלולות לעלות זכרונות מהעבר על זמנים שלא הצלחנו ,להלחיץ הגוף נפש ואז מתוך תחושת השרדות נלך לכיוון השני באופן קיצוני בפעולות. בבואנו ליישם תוכנית מנטאלית עלינו כן לקחת מסגרת זמן מסוימת, לא קצרה מדי ולא ארוכה מדי ובה נתבונן במה שהיה ונבחן התקדמות והאם יש צורך בשינוי כלשהו במפה המנטלית. צריך להבין שהכנסת לחץ וסטרס לגוף נפש אינה תורמת ואינה מקדמת. לחיים יש גם קצב משלהם ועלינו לזרום איתם בהרמוניה תוך כדי ביצוע פעולות בעקביות והבנת טבעו של תהליך שינוי באמת כפי שמצוין בדף זה. זה לא משנה מתי תגיע ליעד,העיקר שאתה צועד בדרך . גם חשוב מאוד להינות מהדרך.

  • שיתוף אנשים שאינם נמצאים בבלון הורוד שלי בהחלטה ליצור שינוי או בתהליך עצמו - ברגע שאני משתף אנשים שלא בבלון הורוד שלי להגשמת משאלת הלב זה מחליש אותי חד משמעית. אין להם את אותם אמונות כמוני מה אני יכול לעשות באותו תחום או שהם לא מאמינים בי ביכולת לבצע לשינוי או לא מאמינים בעצמם ביכולת לבצע שינוי ומשליכים אמונות אלה על אחרים. הם משקפים לי חולשה וקושי וזה משפיע עלי כי אנחנו יצורים חברתיים . זה לא משנה אם זה מישהו מהמשפחה או מישהו שאני רק חבר שלו. מי שלא מאמין בי ביכולת לעשות את השינוי הרצוי אני לא משתף. אם הנושא עולה - מחליפים נושא. אם האדם שמולי מספר לי על האמונות שלו בנושא או משקף פחד וספק - הוא רק משמש עזר כנגדי שאני אגיע לידיעה מה אני באמת יכול לעשות ולחזק את הבטחון שלי בעצמי ובדרך.

 

  • אין דבר כזה שליטה במציאות - אנו עושים פעולות , אנו עושים התכווננות עם הרגשות והמחשבות ומביאים את תשומת הלב למצב ברגע זה הרצוי וההרמוני.בכך אנו יוצרים שיתוף פעולה עם הבריאה / הבורא / הטבע- איך שתרצו לקרוא לכוח שברא אותכם ולכוח שנמצא בתוכם כבריאה מיוחדת בפני עצמה, עד הגעה להתממשות בגשמי של השיפור ושינוי. ברגע שאחנו גם נותנים לעצמנו להיות במנוחה אנו נותנים גם לבריאה לעשות עבורנו בשיתוף פעולה. וכן הבריאה עושה עבורנו כי אנחנו חשובים עבורה.

      יש כן בחירה ואחריות מתמשכת מה לחשוב בכוונה תחילה,איך להגיב למחשבות שלי הנעימות והנעימות פחות, למחשבות של אחרים ואיך לפעול בתגובה

      לגירויים. כשאני משחרר את הצורך בשליטה בכל צעד ושעל אני נותן גם לבריאה ולבריאות מהסביבי לעשות  גם עבורי על מנת שאוכל להמשיך להיטיב עם              העולם  כולו.

  • נקודת הזמן היא תמיד עכשיו. תחנה סופית ויעד כלשהו הם לא המטרה מכיוון שהן מהוות נקודה ערטילאית בעתיד בטווח הבינוני רחוק. אנחנו רוצים כבר עכשיו להרגיש התקדמות,ממש עכשיו בחיי היומיום. זה כולל שיפור מורגש באופן יומיומי .לאחרים אולי נראה שטרנספורמציה מתבצעת בין לילה , האמת היא שזה תהליך. תהליך הכולל מחויבות לדרך ואמונה באופן מתמשך  לאורך זמן. שפשוט אהיה טובה לעצמי,ככה פשוט. החוכמה זו הפשטות.

  • הלך רוח רצוי ביומיום - הדרך היא שכבר עכשיו ארגיש טעימות מענגות מהתחושה של להיות "האני העתידי הרצוי". האני העתידי הרצוי יגיע אחרי שניצור "עכשיו אחרי עכשיו,עכשיו אחרי עכשיו" אותו. רגיעה ,שלווה וגמישות  באיך הדברים צריכים להתבצע ומתי הן כמו נעליים נוחות שלוקחים לצעידה בדרך ויש לשחרר את כל ה"חייב,מוכרח,צריך,אסור" . אני עושה פעולות בפשטות כי אני בחרתי אותן באופן ייחודי לי ואני בוחר לעשות אותם מתי שמתאים לי לא לפי איזה לוח זמנים נוקשה שעבד למישהו אחר או שאני תכננתי. אם שמתי לי תדירות וכמות של פעולה מסוימת זו התכווננות ותשומת לב לחשיבות של אותה פעולה . אם הצלחתי לעמוד בתדירות שקבעתי - מעולה , אם לא - אנסה מחר או בהמשך בקרוב לכוון לשם את תשומת ליבי.

 

  • עקרון הרצף - הנפש והנשמה צריכות להרגיש ביומיום שאנחנו איתן,שהמחשבות הדיבור והפעולות כולן מכוונות את תשומת הלב שלי לשיפור באותו תחום באותו יום ,לאורך זמן משמעותי ארוך ומצטבר. כל יום מחדש בכמה דקות של בוקר  וגם בהרהורים של הלב במהלך היום אני אשים במוקד המחשבות שלי – איך אני הייתי רוצה להרגיש היום באותו יום באותו תחום? איזה מחשבות אני יכולה לחשוב באופן יזום שמביאות אותי להויה של שיפור ? איזה פעולות חשוב לי לעשות היום ? באיזה תדירות וכמות היום אני אעשה  הפעולות היום ? כל יום מחדש.  המחשבות מכוונות הפעולות.

  • עקרון החופש ממאמץ - הפעולות שבחרנו לעשות צריכות להעשות בתחושת שמחה ופשטות. מיקוד תשומת הלב היא בתחושה שאנחנו רוצים להשיג ולהשיגה כבר עכשיו ולא בפעולות. ישנו ריקוד עדין לבין לעשות פעולות בשמחה ובנינוחות לבין לעשות דברים בלחץ, תחושת "חייב,מוכרח​,צריך". אני עושה את הפעולות כי אני בוחרת אותם ולא כי מישהו מכריח אותי. כי הן מקדמות אותי. גם אם לא עשיתי פעולה שתכננתי לעשות - אני יכולה לעשות אותה עכשיו בנינוחות אם בחרתי בכך. אם כרגע לא מתאים לי לעשות אותה למרות שתכננתי זה בסדר, תמיד יש את מחר .השינוי מתרחש בשילוב של עשייה בנינוחות ושמחה. השינוי מתרחש באוסף פעולות קטנות,צעד צעד ולא בהעמסה על הנפש והגוף. שימו לב שאתם לא מכניסים עצמכם ללחץ משום דבר.

  • הדחף לפעול ולעשות עוד -
    בחרתם כבר תוכנית פעולה כיצד להשיג השיפור. אתם מבצעים פעולה ועוד פעולה ומרגישים התקדמות. מה עלול לקרות זמן קצר אחר כך? אתם ממשיכים לחפור עם המחשבות מה עוד צריך לעשות,מה לשפר ועד כמה מה שאתם עושים לא מספיק טוב.היחס לחפירות הממושכות הללו פוגעות במספר אופנים: מחזקות את השיפוטיות והביקורתיות שלכם בעצמכם, מעלות ספק על ההשפעה של הפעולות שעשיתם. אם כבר בחרתם בפעולות ואתם עושים אותם ,למה צריך זמן קצר לאחר מכן לבחון שוב? 

       למדו לתת לעצמכם אישור עצמי,אתם מספיק טובים. לא צריך לרצות אף אחד. גם לא מחשבות שחוזרות על עצמן. זה לא משנה אם תגשימו את משאלת ליבכם 

       בעוד 3 חודשים או בעוד שנה. למדו להינות מהדרך.

  • פעולות מקדמות תמיד מנוסחות בדרך החיוב- כל הפעולות שאנו לעיתים תופסים כלא מקדמות ואף מכשילות אנו מבקשים לעיתים להמנע מהן באופן טוטאלי בשביל ליצור שינוי. תפיסה זו היא שגויה שכן האמת היא שהפעולה הזו עושה לנו טוב ,אחרת לא היינו עושים אותה. דוגמאות לכך הן : המנעות מאלכוהול,משתייה מוגזת , מסוכר, מקמח לבן,עישון ועוד .כל המחשבות בניסוח השלילה : "אני חייב להפסיק ל ______ " , "אסור לי ל _________" .הבעיה היא לא בפעולה עצמה אלא בפרשנות ובאמונה שלנו עליה שהיא פוגעת ,ובתדירות ובכמות המוגזמת שאנו מרגישים שאין הלימה בין הרצון לשינוי ולפעולות לפי המפה המנטלית שבחרנו.   יכול להיות שתאכל המבוגר ותתענג מכל ביס שמתגלגל בפה מצד לצד,כנ"ל הפעולות האחרות. כל פעולה בתדירות ובכמות מתאימה מעלה אנרגיה.

  • שיפור הוא לא לינארי
    הכיוון הוא לא תמיד למעלה בכל נקודה אלא הכיוון המצטבר הינו למעלה.

       בכל תהליך לשינוי יש נקודות שנראות כנסיגה. חשוב להבין שנסיגות קלות הן חלק מהתהליך ואפילו הכרחיות בשביל ליצור שינוי לאורך זמן.
       חשוב לפרש את הנסיגות בצורה בונה ומעצימה ,הפירוש למציאות ולמחשבות שלנו גורם למחשבות להתהוות.
       קחו לדוגמא תהליך שחרור משקל עודף,כשעושים תהליך הדרגתי שכזה לאורך זמן באורח חיים שנעים לנו לקיים יהיו שבועות שנראה אותו משקל או אפילו עלייה         מכל מיני סיבות שתלויות ולא תלויות בנו. חשוב להבין שמה שנראה כנסיגה כביכול הוא פשוט חלק מהדרך.
       יש משפט בודיהסטי שאומר- מכשולים לא חוסמים את הדרך,הם הדרך.
       אותן דבר בתהליך שיפור בריאות,אנו נחווה סימפטומים,זה לא שהם נעלמים בבת אחת. עם תהליך השיפור,הסימפטומים יקטנו בעוצמתם ובתדירותם ויעלמו                 בקצב של חוכמת הגוף שהיא מעבר לבינתנו. עלינו האחריות לפרש בעקביות כל סימפטום כסימן להתחזקות הגוף ,שיפור ועוד. אפשרויות לפירוש סימפטומים               נמצאות במפות. על הפירוש להיות עקבי ומבפנים ברמה של ידיעה-אמונה שלא ניתנת לעירעור גם אם המחשבות מקשקשות. התמודדות עם מחשבות מכווצות             נמצאות  ב - המדריך לחושב המכווץ.

  • חיזוק הבטחון העצמי והאמונה - חיזוקים חיוביים מבפנים הם חשובים מאוד לתהליך. דיבור פנימי מעצים ופעולות של הענקת מתנות לעצמך פשוט כי אתה חשוב ויקר לעולם כולו. הצלחות קטנות והתמוגגות מאושר מהן והודיה כדרך חיים הן הדרך.

  • הנפש והנשמה יודעות מתי אנחנו מזייפים. בהתאם לכך מקרינות לנו מחשבות מכווצות ועומס רגשי. אם אני מעגלת פינות פה ושם בפעולות- הפינות הללו כמו "סמטה ללא מוצא" שהגעתי. אני צריך להכיר מבפנים את עצמי איזה פעולות גורמות לי להרגיש שהגעתי לסמטה ללא מוצא,תחושת ייאוש ושהתחנה הקרובה הרצויה רחוקה רחוקה. אם מחשבות של ספק מוקרנות אחת לכמה ימים או בטווח של כשבוע זה בסדר. טווח ארוך יותר- זה מעולה! זה אומר שרוב הימים אנחנו מחויבים לדרך. הרי גם אם החלק החושב שלנו מקשקש ואנחנו על זה במחויבות לפעולה, בצורה רגועה וגמישה עם מיקוד שליטה פנימי ואמונה – אנחנו כבר בדרך למימוש משאלת הלב. ואז הספק רק מתנהג כעזר כנגדנו – רק תזכורת שאנחנו ממש בדרך שנכונה לנו.

 

bottom of page